Keresés

csütörtök, 30 szeptember 2010 00:00

Sikeres pályázat és induló projekt a Cserhátiban

Írta: Gábris Jácint

16 millió Ft-os sikeres pályázat és induló projekt a Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Iskolánk sikeresen vett részt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, európai uniós támogatásból megvalósuló projektek alapján kiírt TÁMOP-3.1.5-09/A/2 – Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) című pályázaton. – tájékoztatott minket Gábris Jácint projektmenedzser.

Az elnyert támogatás mértéke 16 millió Ft. A projekt megvalósítására 2010.08.02-tól 2012.08.02-ig kerül sor. A támogatásból négy tanár vehet részt, a pályázati feltételek szerint előírtak figyelembevételével, az általuk választott új ismereteket adó tanulmányokban. Az érintett tanárokkal tanulmányi szerződést kötött az iskola. A támogatás fedez minden szükséges költséget, azaz többek között a beiratkozás és a képzések teljes díját, a jegyzetek árát, a tanulmányok folytatásához szükséges előre meghatározott informatikai eszközöket, az útiköltséget és szállásdíjat. Az előírások szerint ezen kollégákat a kötelezően előírt munkaidő 50%-ára mérsékelt módon szabad csak foglalkoztatni, de természetesen a teljes munkaidő után járó bérüket és a helyettesítő tanárok költségét fedezi a támogatás. A pályázat pénzügyi munkálatait az iskola gazdasági vezetője és a gazdasági munkatársa végzi. A főbb történésekről, időszakos eseményekről folyamatosan szeretnénk tájékoztatni a helyi médiát, sajtót.

Milyen képzésekben vesznek részt az érintett tanárok?
Két kollégám a főiskolai diplomáját szeretné új szintre emelni, azaz mesterszak elvégzését célozták meg. A másik két kollégám pedig pedagógus szakvizsgát szeretne tenni. Az elvégzendő képzések segítik az oktatás minőségének javulását, támogatják a kompetencia alapú oktatás széleskörű és eredményes implementációját, valamint hozzájárulnak a pedagógusok szakmai megújulásához.

Miként történt a résztvevő tanárok kiválasztására?
Összetett folyamat volt. A pályázati kiírás szigorúan leszabályozta, hogy ki vehet részt a pályázatban: „a pályázat keretében támogatható olyan pedagógusok oklevéllel vagy oklevél betétlappal záruló képzése a felsőoktatás rendszerében, akik a pedagógus munkakör ellátására feljogosító első szakképzettségüket legalább 10 éve szerezték meg, és pedagógus munkakörben, vagy gyermek-és ifjúságvédelmi felelős, szabadidő-szervezői munkakörben állnak a pályázó intézmény alkalmazásában.” A pályázati kiírás megjelenését követően azonnal tájékoztattuk a Tantestületet, illetve jeleztük részvételi szándékunkat a Művelődési Osztály részére. A felhívás belső közzététele után 8 pedagógus jelezte továbbtanulási szándékát, melyből 6 fő felelt meg a pályázati előírásoknak. Az iskolai statisztikai adatok alapján összesen 4 fő támogatására voltunk jogosultak. A 4 fő kiválasztására az iskolavezetés döntése, az iskolai szervezetek (pl.: Diákönkormányzat, Szülői Munkaközösség) és a Tantestület jóváhagyása után került sor.

Sok sikert kívánunk a projekt lebonyolításához!
Köszönjük!

Nincsenek események

Eseménynaptár

December 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

"Cserháti Iskoláért" Alapítvány
adószáma: 18658323-1-20

alapitvanyCserháti idegen nyelvi alapítvány
adószáma: 19274975-1-20