Keresés

hétfő, 14 április 2014 09:52

Országos Műszaki Tanulmányi Verseny

Március utolsó hetében (2014. március 26-28.) Szekszárdon a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezték meg a Műszaki Oktatási (Kamara) Egyesület szervezésében a 44. országos Műszaki Tanulmányi Verseny döntőjét.

A 17 iskola és 72 tanuló részvételével megtartott verseny az ország műszaki szakképzésének rangos rendezvénye.

A versengés öt csoportban (gépészet I.-II., elektronika I.-II. és vegyészet) zajlott.

A döntőbe 13 tanulónk jutott be, ahol sikeresen képviselték iskolánkat:

Az elektronika I. csoport

Koszoru Kristóf (12.C) 1. helyezés Lukács Péter (12.C) 8. helyezés

Elektronika II. csoport

Zalavári Csaba (13.C) 5. helyezés

Gépészet I. csoport

Pintér Szabolcs (12.A) 5. helyezés Marton Róbert (12.B) 8. helyezés Abonyi Mátyás (12.B) 9. helyezés Bánfai Zsolt (12.A) 11. helyezés Németh Csaba 12.B) 13. helyezés Havasi Ákos (12.A) 15. helyezés Molnár Martin (12.A) 16. helyezés

Gépészet II. csoport

Tóth Gergő (13.A) 6. helyezés Tóth Kristóf Gyula (13.A) 8. helyezés Antal Tamás (13.A) 10. helyezés

A versenyen szereplő tanulók emléklapot, az első tízben végzők oklevelet, az első helyezett tanulónk pedig érmet, és értékes ajándékot kapott.

Versenyzőink sikeres szereplésének köszönhetően a felkészítő tanárok az „Eredménye felkészítő munkáért” elismerést kapták a Műszaki Oktatási Egyesülettől.

Felkészítő tanárok: Angyalosi András György Gyula Nagy László Tukacs Attila

A verseny rangját jelzi, hogy a versenybizottságok tagjait a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pannon Egyetem professzorai képviselték.

A versenyzők közül négy 12. évfolyamos tanulónknak ez egyben főpróba is volt a Szakmacsoportos Szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV) döntőjére, ahol felvételi többletpontokat szervezhetnek a továbbtanuláshoz.