Keresés

szerda, 03 február 2016 06:29

Újabb cserhátis siker a PENdroid országos informatikai versenyen!

versenyA Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza 2015 szeptemberére újfent meghirdette a PENdroid országos informatikai versenyt középiskolások számára. A két fordulóból álló kvalifikációs szakaszban két különböző androidos alkalmazást kellett a csapatoknak elkészítenie. Iskolánk egy csapatot indított a versenyen Cseri-droid néven, melynek tagjai: Aradi Róbert 11A, Hervai Dávid 11A és Széphegyi Dániel 10C osztályos tanulók, felkészítő tanár: Gábris Jácint.

A csapat - egyedüli kanizsai részvevőként - bejutott a legjobb 10 csapat számára 2016. január 29-én megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol 7. helyezést ért el.verseny2

Versenyzőink az egyéni felkészülés mellett külön foglalkozások alkalmával gyakoroltak a versenyre. Az iskola képzési profiljában már a tavalyi évtől jelen van a keresett és népszerű távközlési terület, melynek keretén belül tanulóink megtanulhatják az okos-készülékek kezelését és programozását. Ezáltal lehetőség nyílik majd arra, hogy a jövőben több csapattal is részt vehessünk hasonló témájú versenyeken.

Gratulálunk a csapatnak a szép eredményhez!