Keresés

szerda, 10 február 2016 10:17

Utazás a „víz városába”

velence 01Február első hétvégéjén történt, mikor a 30 fős csapat elindult busszal az „Adria királynője felé”. A buszon kötelező alvás vette kezdetét, mikor megtettünk pár kilométert az indulási ponttól. Valaki a szabály szerint próbálkozott az alvással, de voltak olyanok is, akik inkább szórakozással, énekléssel töltötték az oda út egy részét. Reggel 8 óra körül értünk Punta Sabbioni-ba és láttuk meg a tengert, ahol kis várakozás után hajóra szálltunk és az Adriai-tengeren, gőzerővel haladtunk az úticélunk felé.
30 perc hajókázás után a lábunk velencei földhöz ért, majd nem sokára magyar hangot hallottunk, ugyanis az első árus, akit megláttunk rögtön magyarul szólt hozzánk. Rengetek színes jelmez, sok-sok ember, karneváli hangulat, ahogy azt elképzeltük, és az idő folyamán ez csak még jobban kibontakozott. Az első két órában körbe vezetett minket a tanárnő a Szent Márk téren, megmutatta nekünk a legjobb helyeket és persze a sok híres épületet. Megnéztük a Campanile harangtornyot, a Szent-Márk székesegyházat, a Dózse palotát, láttuk még a sóhajok hídját, ami onnan kapta nevét, hogy az régebbi kor bűnözői a börtönbe vonulásuk előtt ott ejtették meg az utolsó „sóhajukat”.
Miután véget ért a kis körutunk a városban, szabadidőt kaptunk, hogy mi magunk is felfedezzük a várost és egy kicsit el is tévedjünk. Ettünk finom, igazi olasz pizzát, és körbejártuk szinte az összes kisutcát.
Nagyon gyorsan el is telt az időnk, nagyon jól éreztük magunkat. 5 óra után nem sokkal visszaindultunk a hajóhoz, majd a buszhoz és elindultunk haza. Új élményeket szereztünk, felejthetetleneket, és egy pár álarcot is.

velence 02 velence 03 velence 04
velence 05 velence 06 Készítette:
Cziráki Zsolt (11B) és
Czenki Dániel (11C)