Keresés

csütörtök, 10 március 2016 10:04

Techtogether Junior Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2016. március 3-án megrendezte a Techtogether Junior Zalaegerszeg versenyt.

A verseny különleges lehetőséget biztosított a vállalatoknak, hogy megismerkedjenek a jövőjüket kereső fiatalokkal, kapcsolatokat építsenek velük és segítsék őket döntésükben. A verseny helyszínén a támogatóinknak kiállítási standot biztosítottunk és helyszíni reklám és egyéb média megjelenési lehetőséget szolgáltattunk részükre.

Az egy napos rendezvényen a versenyzők és a látogatók egyaránt érdekes programokkal találkozhattak, megismerkedhettek a kiállító középiskolák, egyetemek és kiemelkedő iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel. A rendezvényen a középiskolás diákok hatfős csapatokban versenyzőként, illetve látogatóként, az általános iskolás diákok látogatóként vehettek részt.

A verseny során a diákok természettudományos és egyszerű műszaki kérdésekből összeállított online kvízjátékot oldottak meg, a helyszínen pedig kommunikációs feladatokat hajtottak végre és különböző helyszíni gyakorlati eszközökön versenyeztek.

A versenyre 26 csapat jelentkezett (6 fő diák és kísérő tanár), Zala, Vas és Somogy megyéből. A versenyzőkön, szervezőkön kívül (kb. 250 fő), kb. 800-1000 fő látogató volt jelen.

A regionális versenyen az 1. helyezést a Cserháti csapata (10.C) nyerte.

Farkas Zsuzsanna
osztályfőnök

Széphegyi Dani összeállítása a versenyről: