Értesítés a 2020/21-es tanévre sport ágazatra (0091 kód) jelentkezett tanulóknak.

A 2020. március 23., illetve március 30-ára meghirdetett kötelező fizikai alkalmassági felmérés a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad. Ez a felvételi eljárás folyamatát és a sportosztály szeptemberi indulását nem befolyásolja. A tanulót a felvételi eljárásban ez hátrányosan nem érinti.

Megértésüket köszönjük!

Keresés

csütörtök, 26 május 2016 06:05

Látogatás az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél

kep1Május 20-án, egy pénteki napon nagy izgalommal indultunk útnak Győrbe, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez. Szerettük volna látni, hol, milyen körülmények között dolgoznak a februárban nálunk járt katona barátaink.

A likócsi laktanya kapujához érve kicsit megszeppentünk az őrség látványától, de amikor megjelent a kedves, ismerős személy, Cseszreginé Csekei Judit százados, mindenki megnyugodott.

Egy nagyon finom, közösen elfogyasztott ebéd után kezdődtek a programok.kep2

Találkozhattunk Kovács Ferenc ezredes, parancsnok és Könczöl Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes urakkal is. Parancsnokhelyettes úr bevezetője után kézbe vehettünk különféle fegyvereket, gyakorolhattuk a fegyvertárazást, felpróbálhattuk a gázálarcokat, repeszálló mellényeket. Megnézhettük a légvédelmi rakéta szimulátor működését is.

A Művelődési Otthon csapatmúzeumában haditechnikai eszköz-maketteket, egyenruhákat, személyes és ritka tárgyakat tekinthettünk meg.

Az ezred alakulóterén aztán „birtokba vehettük” a kiállított, kiemelt haditechnikai eszközöket.

kep3kep4Fegyveres-alaki bemutatót is láthattunk, majd a nap fénypontja következett: az MH EUFOR kontingens 19. váltásának harcászati bemutatója. A fegyverropogástól hangos előadás forgatókönyvében egy MISTRAL légvédelmi rakéta indítóállványt és személyzetét érte földi támadás, felmentésükre érkeztek az ún. gyorsreagálású erők. Azért is vártuk különös izgalommal ezt a bemutatót, mert másik katona barátunk, Danka Tamás szakaszvezető is részt vett benne. Fantasztikus bemutató, hatalmas élmény volt!

Köszönjük Cseszreginé Csekei Judit századosnak ezt a csodaszép napot! Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

9/A osztály

 

Tovább a kategóriában: « DÖk nap (április 22.)