hétfő, 19 szeptember 2011 17:21

Comenius projekt: Diagnose Challenge

Iskolánk immár 10 éve részt vesz az Európai Unió által támogatott különböző típusú nemzetközi együttműködési oktatási projektekben.
A Diagnose Challenge (Diagnosztikai vetélkedő) egy, a Comenius program keretében megvalósuló futó projektünk. 

A kétéves projekt három ország, Csehország, Németország és Magyarország részvételével zajlik. Középpontjában egy autódiagnosztikai vetélkedő áll, mely során a partnerek feladatokat küldenek egymásnak, amelyeket meghatározott időn belül kell megoldani és visszajuttatni a feladat kitalálóinak.
A második év végén kerül sor a feladatok végső értékelésére egy ünnepélyes díjkiosztó keretében, aminek iskolánk ad helyet 2011 tavaszán.

A projekt során lehetőség van diák- illetve tanárcserékre is, így például 2009 októberében vendégül láthattunk Németországból 11 diákot és 2 tanárt, 2010 áprilisában pedig iskolánk 10 diákjának és két tanárának volt lehetősége, hogy meglátogassa a cseh partneriskolát Jihlavában (Cseh-német-magyar közös projekt, szakmai partnerkapcsolat). Idén ősszel iskolánk látja vendégül a cseh partnereket, illetve egy kisebb csoport fog elutazni Németországba.

A projekt koordinátora Markó Eszter  tanárnő.