oregdiak 08Találkozó volt cserhátis diákokkal

A Cserháti-Napok hagyományainak folytatásaként az idén is találkozhattak tanulóink örök ifjú „öreg diákokkal”. November 13-án három vendégünk érkezett: a 2001-ben gépész osztályban végzett Bangó-Rodek Viktória és Farkas Szilárd s a 2007-ben informatika szakos osztályban érettségizett Horváth oregdiak 05Gergő. Mindhárman diplomát szereztek, bár valamennyire mindannyian eltávolodtak tanult szakterületüktől: Rodek Viktória a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szerzett mérnöki és mérnöktanári diplomájának megszerzése után máig első munkahelyén, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál dolgozik, a szakképzési csoport stratégiai koordinátora. Farkas Szilárd a Pannon Egyetemen szerezte első, informatikus mérnöki diplomáját, s „az élethosszig tartó tanulás” jegyében most ebben az önkormányzati ciklusban a letenyei választók akaratából a közigazgatás területén, a város polgármestereként mélyíti tovább a korábban, képviselőként szerzett tapasztalatait.

Horváth Gergő a turizmussal, a vendéglátással jegyezte el magát. Szerteágazó, színes szakmai tapasztalatokat adó budapesti munkahelyeit követően nemrég Budapestről vidékre vitte az útja, s most Badacsonyörsön a VáliBornál dolgozik, Váli Péter Borászatában.

November 14-én is vendégül láttuk két volt diákunkat: Papócsi Árpádot, aki 1990 és 1994 s Pulai Gábort, aki 2000 és 2004 között volt iskolánk tanulója. Papócsi Árpád még a klasszikus mezőgazdasági gépész osztályban érettségizett, s az érettségi utáni első nyarat Ausztriában töltötte egy osztrák családi gazdaságban, ahol elmélyítette német nyelvtudását is. Majd az iparban dolgozott néhány évet, s közben műszaki szakoktatói diplomát szerzett, s a rendőrségnél helyezkedett el, ahol többféle beosztását követően ma vezetői munkakörben dolgozik, s közben elvégezte a rendőrtiszti főiskolát is

.

oregdiak 06Pulai Gábor iskolánkban elkektronikai osztályban, majd a Pannon Egyetemen informatikus mérnökként végzett, és moregdiak 07ost az EME KFT-nél dolgozik, ahogy ő fogalmazott, szerteágazó, színes, változatos munkakörben. Néhány éve szenvedélyévé vált a futás, maratoni és félmaratoni versenyeken indul, s gyakran meg is nyeri azokat.

Mindannyian kiemelték, hogy számukra meghatározóak voltak a cserhátis évek, s nyelvtudásukat is ezekben az években alapozták meg. Üzenetük a mai cserhátisoknak így szólt: „tegyetek meg mindent, hogy a legjobb eredménnyel kerüljetek ki az iskolából”; „az akarat és a tudás a legfontosabb”; „nem mindig tudja az ember, hogy merre tart, de, ha mindig dolgozik vagy tanul valamit, akkor újabb ajtók nyílnak meg előtte”; „bármit csinál az ember, azt igyekezzék jól csinálni”; „büszke vagyok rá, hogyha a gyerekeim bármilyen témában megszólítanak, tudok nekik segíteni”; „ha van választásod az életben, akkor szabad ember vagy”.

Személyükben színes egyéniségeket ismerhettünk meg! Köszönjük!

oregdiak 01  oregdiak 02 
 oregdiak 04  oregdiak 03