oregdiak 08Találkozó volt cserhátis diákokkal

A Cserháti-Napok hagyományainak folytatásaként az idén is találkozhattak tanulóink örök ifjú „öreg diákokkal”. November 13-án három vendégünk érkezett: a 2001-ben gépész osztályban végzett Bangó-Rodek Viktória és Farkas Szilárd s a 2007-ben informatika szakos osztályban érettségizett Horváth oregdiak 05Gergő. Mindhárman diplomát szereztek, bár valamennyire mindannyian eltávolodtak tanult szakterületüktől: Rodek Viktória a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szerzett mérnöki és mérnöktanári diplomájának megszerzése után máig első munkahelyén, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál dolgozik, a szakképzési csoport stratégiai koordinátora. Farkas Szilárd a Pannon Egyetemen szerezte első, informatikus mérnöki diplomáját, s „az élethosszig tartó tanulás” jegyében most ebben az önkormányzati ciklusban a letenyei választók akaratából a közigazgatás területén, a város polgármestereként mélyíti tovább a korábban, képviselőként szerzett tapasztalatait.

Horváth Gergő a turizmussal, a vendéglátással jegyezte el magát. Szerteágazó, színes szakmai tapasztalatokat adó budapesti munkahelyeit követően nemrég Budapestről vidékre vitte az útja, s most Badacsonyörsön a VáliBornál dolgozik, Váli Péter Borászatában.

November 14-én is vendégül láttuk két volt diákunkat: Papócsi Árpádot, aki 1990 és 1994 s Pulai Gábort, aki 2000 és 2004 között volt iskolánk tanulója. Papócsi Árpád még a klasszikus mezőgazdasági gépész osztályban érettségizett, s az érettségi utáni első nyarat Ausztriában töltötte egy osztrák családi gazdaságban, ahol elmélyítette német nyelvtudását is. Majd az iparban dolgozott néhány évet, s közben műszaki szakoktatói diplomát szerzett, s a rendőrségnél helyezkedett el, ahol többféle beosztását követően ma vezetői munkakörben dolgozik, s közben elvégezte a rendőrtiszti főiskolát is

.

oregdiak 06Pulai Gábor iskolánkban elkektronikai osztályban, majd a Pannon Egyetemen informatikus mérnökként végzett, és moregdiak 07ost az EME KFT-nél dolgozik, ahogy ő fogalmazott, szerteágazó, színes, változatos munkakörben. Néhány éve szenvedélyévé vált a futás, maratoni és félmaratoni versenyeken indul, s gyakran meg is nyeri azokat.

Mindannyian kiemelték, hogy számukra meghatározóak voltak a cserhátis évek, s nyelvtudásukat is ezekben az években alapozták meg. Üzenetük a mai cserhátisoknak így szólt: „tegyetek meg mindent, hogy a legjobb eredménnyel kerüljetek ki az iskolából”; „az akarat és a tudás a legfontosabb”; „nem mindig tudja az ember, hogy merre tart, de, ha mindig dolgozik vagy tanul valamit, akkor újabb ajtók nyílnak meg előtte”; „bármit csinál az ember, azt igyekezzék jól csinálni”; „büszke vagyok rá, hogyha a gyerekeim bármilyen témában megszólítanak, tudok nekik segíteni”; „ha van választásod az életben, akkor szabad ember vagy”.

Személyükben színes egyéniségeket ismerhettünk meg! Köszönjük!

oregdiak 01  oregdiak 02 
 oregdiak 04  oregdiak 03

buszA 2019. januártól induló
autóbuszvezető képzés órarendje letölthető innen: ÓRAREND
terhergépkocsi vezető képzés órarendje letölthető innen: ÓRAREND

logo web

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Csengetési rend

csengetesi rend

"Cserháti Iskoláért" Alapítvány
adószáma: 18658323-1-20

alapitvanyCserháti idegen nyelvi alapítvány
adószáma: 19274975-1-20

tamogatoink th

tamop 2 2 5 b

2018. október 01-től  étkezéssel kapcsolatos ügyintézés, kivétel az étkezés napi lemondása kizárólag a NAGESZ (Nagykanizsa, Fő út 8.) irodájában történik.
Elérhetőségek: E-mail: etkeztetes@nagesz.hu; Telefonon: 06/30/6297-488