×

Figyelmeztetés

A(z) Akeeba Backup Core package bővítményhez a(z) 8.0.10 verzió érhető el, viszont legalább PHP 7.2-s verziót követel meg, míg az Ön rendszerében csak a(z) 5.6.13-0+deb8u1-s verzió áll rendelkezésre

2021. októberi szakmai vizsgák időpontja

TÁVKÖZLÉSI TECHNIKUS VIZSGA IDŐPONTJA: 2021. október 06. 10:00 órai kezdet.
Többi szakma esetében az írásbeli vizsga időpontja egységesen: 2021. október 07. 10:00 órai kezdet.
Gépi forgácsoló szóbeli vizsga időpontja: 2021. október 14. 08:00 órai kezdet.
Gépi forgácsoló gyakorlati vizsga időpontja: 2021. október 14. 09:00 órai kezdet.

 

 

pen 1Iskolánk 13.A és 14.A osztályos tanulói látogatást tettek, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán rendezett előadáson. Az előadás „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?” címre hallgatott, mely „Fenntartható Fejlődés” témáját boncolgatta.

A megnyitót Valenta László a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége elnöke kezdte, majd Dénes Sándor Nagykanizsa MJV polgármesterének köszöntőjét hallhattuk.

Az előadást elsőként Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért elnöke kezdte.

Programjának a „Szükségből erény – Fenntartható vállalatvezetés, üzleti megoldások” címet adta. Leginkább az ökológiáról beszélt, valamint arról, hogy olyan projecteket kell létrehozni, amelyek egy kezdőtőke felhasználása után ellátják önmagukat. Fontosnak tartja a jelen értékeit és ezeket próbálja megőrizni az utókornak.

Ezt követően Berkesné Rodek Nóra egyetemi oktató szólalt fel. Témájának „A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet” választotta. Az oktatás és a kutatások fontosságára és kapcsolatára világított rá, valamint egy új applikációról beszélt, mely a pen2cégek munkáját könnyítené meg.

Utolsóként Dr. Galambos Ildikó, a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató- Fejlesztő Központ vezető kutatója kapott szót. Programjának „Vízügyi kutatások a fenntarthatóság jegyében” címet adta. A termálvizek fontosságáról, felhasználásáról és jótékony hatásairól beszélt. Számomra a legérdekesebb előadás volt.

Az előadást Dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója zárta, utána Anda Zoltán a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese mondott köszönetet a hallgatóság aktív közreműködéséért.

Egyéni vélemény: Maga az előadás témája és célja nem volt rossz, sőt teljesen időszerű volt. Érzésem szerint a témák inkább szakembereknek szóltak ezért az előadásmódja elég nyers és nehezen felszívódó volt a jelenlévő diákok számára és sokszor unalmas is volt.

Pető Dániel 13/A

 http://www.kanizsatv.hu/hirek/20650/fenntarthato-fejlodes-/