NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

Híreink

Frakciót alakítottunk

12A 03 thMárcius 8-án a „Parlamenti Különórán” vettünk részt Paksa Zsuzsanna és Kálovicsné Korsós Edit tanárnők kíséretében. Osztályfőnökünk évek óta szervez osztályainak ilyen kirándulást.
Hajnali ötkor indultunk vonattal a főváros felé. Kicsit álmosan, de jó hangulatban telt az utazás. Pesten a Déli pályaudvartól metróval mentünk a Kossuth térre. Itt tettünk egy sétát, megnéztük a tér nevezetességeit.
9:50-kor az Országgyűlési Őrség egyik tagja fogadott bennünket, beléphettünk az épületbe. A biztonsági átvilágítás, majd több emeletnyi lépcső megmászása után jutottunk be az ülésterem karzatára, ahonnan az éppen folyó plenáris ülést kísérhettük figyelemmel. Ezután egy videóból a törvényhozás menetét ismertük meg, megszerzett tudásunkról kvízjátékban kellett beszámolnunk. A parlamenti séta következett, kísérőnk minden fontos helyet megmutatott. Jártunk az Országgyűlési Könyvtárban, láttuk a koronázási ékszereket, a lenyűgöző főlépcsőt.
Ekkor már kezdtünk kicsit fáradni, de új lendületet kaptunk a Parlament második emeleti folyosóján felszolgált ebédtől.
További utunk egy kisebb ülésterembe vezetett, ahol egy szimulációs játék során képviselőkké, miniszterekké váltunk, és eljátszottunk egy plenáris ülést.
Ezután Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár tartott beszámolót nekünk a parlamenti munkáról. Feltett kérdéseinkre készségesen válaszolt.
Látogatásunkat az Országgyűlési Őrség díszelgő bemutatója zárta.
Kirándulásunk „hivatalos” része ezzel lezárult, a vonat indulásáig szabadprogramot kaptunk a tanárnőktől. Este kilenc körül fáradtan, de élményekkel gazdagon értünk haza.

12. A

12A 01 th 12A 02 th 12A 04 th 12A 05 th

Erasmus + Olaszország, Milánó

Kedves 11. Évfolyamos Diákok! Kedves Szülők!

Ebben a tanévben is, további nyertes Erasmus + pályázat keretében lehetősége nyílik 11. évfolyamos diákjainknak három hetes, külföldi szakmai gyakorlat megvalósítására.

A program helye: Olaszország, Milánó

A projekt megvalósításának időpontja: 2023. május 14 – 2023. június 4.

A programra elektronika valamint specializált gép és járműgyártás ágazaton tanuló 11. évfolyamos diákok jelentkezését várjuk.

Létszám: 14 fő

Kommunikáció nyelve: angol

Jelentkezni 2023. március 8-tól lehet a Cserháti technikum titkárságán.

Üdvözlettel:
Iskolavezetés

Csernyánszky Imre Országos Középiskolai Pneumatika verseny

Az immáron 30. alkalommal megrendezésre kerülő Csernyánszky Imre Országos Középiskolai Pneumatika versenyre iskolánk idén először nevezte két, elektronikai technikusokból álló csapatát.
A sikeresnek bizonyuló elődöntő után az országosan induló 59 csapatból a Tóth Dániel és Zsinkó Péter alkotta duó 19. hellyel az országos döntőbe jutott ahová maximum 30 csapat kerülhetett be.
Ennek keretében a fiúkra Győrben egy 3 napos megmérettetés vár még, reméljük hasonló szép eredménnyel zárva.
Második csapatunk, melyet Födő Zsolt és Mód Zalán alkotott, 31. hellyel, 5 pontos lemaradással sajnos kiesett az elődöntőn, de ezúttal is gratulálunk mindkét csapatnak.
Felkészítő oktatójuk: Zalavári Csaba.

ÁSZÉV 2022/23

A 2022/2023. tanévi ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak) versenyén a II. fordulóba továbbjutó tanulóink:

Sport ismeretek: Zrinyi Dzsenifer

Gépgyártás-technológiai ismeretek: Angyalosi Miklós Mátyás

Gratulálunk!