NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

10A Cserháti Sándor Technikum és Kollégium hagyományaihoz híven minden évben a végzős osztályosok ellátogatnak Dunaszerdahelyre, Szlovákia egyik legnagyobb magyar anyanyelvű közösségébe. Idén a 12.C és a 12.A osztállyal vettünk részt ezen a programon.
Október 17-én kora reggel indultunk Győrbe, az Audi gyárba. Ott bemutatták nekünk az autók gyártásának menetét. A gyár területe egy hatalmas telken helyezkedik el, ami akkora méreteket ölt, hogy saját busz- és vonathálózata is van a precíz és szabályos működéshez.
A látogatás végeztével indultunk tovább az egykori Magyarország politikai szívébe, Pozsonyba. Előtte megnéztük az egekbe nyúló Dévény várát, ahol Szlovákia és Ausztria határait két folyó összefolyása választja el.
Pozsony maga a mennyország azon emberek számára, akik szeretik a történelmet. Látogatásunkat a koronázási templomnál kezdtük. Lesétáltunk azon az úton, amin sok híres uralkodó is sétált egykor. Itt kaptunk egy kis szabadidőt vásárolgatni, és felfedezni a területet.
A szabadidő lejártával indultunk Dunaszerdahelyre, Az Informatikai és Szolgáltatóipari valamint Építészeti Szakközépiskolába. Az iskolához érve kipakoltunk, majd elfoglaltuk a szállásunkat.
Másnap reggel körbevezettek minket az iskolában, benézhettünk néhány foglalkozásra is. Rövid sétát tettünk a városban, hallhattunk a helyi foci csapatról, beengedtek minket a DAC-stadionba is, majd a helyi diákokkal megkoszorúztuk az ’56-os emlékművet. Visszatérve következett a focimeccs a helyi iskola csapatával, ami afféle hagyomány már. Az eredmény sajnos 3-4 lett, vesztettünk, de iskolánk csapata példásan küzdött végig. Ebéd után indultunk Nagykanizsára, útba ejtve a bős–nagymarosi vízlépcsőt. Fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagabban érkeztünk haza.

Köszönjük Farkas Tünde tanárnőnek a szervezést, osztályfőnökeinknek pedig a kíséretet.