NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

Ez jó mulatság, férfi munka volt!

A Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium 12 tanulója a "Cserhátis diákok külföldi szakmai gyakorlaton” elnevezésű 2019-1-HU01-KA102-060260 projektszámú Erasmus + pályázat keretében 2022. augusztus 7 - 2022. augusztus 28. között három hetes szakmai gyakorlaton vehetett részt Bécsben.

A külföldi gyakorlatra a gépészet, specializált gép és - járműgyártás valamint elektronika elektrotechnika ágazaton tanuló diákok jelentkezhettek.
Ezen szakmacsoportok területén folyamatos a fejlődés. Új technológiák, technikák jelennek meg. Ez a projekt lehetővé tette a diákoknak, hogy fejlettebb technikával és technológiával rendelkező külföldi környezetben szerezzenek tapasztalatot. Fontos, hogy idegen nyelvi környezetben feleltek meg a munkaerőpiaci elvárásoknak, nemzetközi ismeretekre tettek szert.
A három hét nemcsak a tanulásról, a szakmai gyakorlat alatt szerzett tudás elmélyítéséről szólt, hanem kötelező kulturális programok keretében megtekintették a diákok a Schönnbrunni Kastélyt, a Bécsi Operaházat, jártak a Természettörténeti Múzeumban, a Műszaki Múzeumban valamint Möblingben. Érdeklődéssel szemlélték a Hundertwasser házakat.

A program teljesítése után a tanulók tanúsítványt kaptak külföldi szakmai gyakorlatukról. Ezzel előnyt élveznek majd a későbbi munkakeresésnél.

Hasonló pályázat megvalósítását tervezzük a 2022/2023-as tanévben! Erre is várjuk majd érdeklődő tanulóink jelentkezését.

Nagykanizsa, 2022. szeptember 1.