NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

2021-1-HU01-KA121-SCH-000005393
projektszámú Erasmus + pályázat megvalósítása

DSCN14792022. október 25 - 2022 október 28 között szakmai látogatáson vettünk részt Olaszországban, Avezzanoban. Nem mentünk „idegen helyre”, hiszen két cserhátis diákunk Mód Zalán és Tóth Benedek már csaknem három hónapja hosszú távú mobilitáson tartózkodott a nevezett városban.
A fiúk a három hónapos kintlétük alatt angol nyelvet tanultak, prezentációkat készítettek, valamint a Euroconic cégnél szakmai gyakorlatot teljesítettek, CNC gépeken dolgoztak. Távolabbi terveink között szerepel, hogy további cserhátis diákok utaznának hosszútávú mobilitásra Olaszországba, Avezzanoba.
Fontosnak tartottuk ezért, hogy a szakmai látogatás alatt tapasztalatot szerezzünk az Erasmus + program olaszországi megvalósításáról. A jövőre való tekintettel fontosnak tartottuk továbbá a nemzetközi mobilitások, a nyelvi- és szakképzések területén tevékenykedő nonprofit olasz szervezet, az AMFI International munkatársaival való jó viszony kiépítését. A gyakorlati hely megismerése sem volt elhanyagolható számunkra.
A szakmai látogatás programja lehetőséget adott mind ezek megismerésére, a megfogalmazott célok elérésére.
Megismerkedtünk az AMFI munkatársaival, a szervezet tevékenységével, programjaival. Látogatást tettünk a diákok gyakorlati helyén. Megismertük a munkafolyamatokat. A Euroconic cég vezetője beszélt a termelésről, a piacról. Voltunk a Sterpetti autószerelő műhelyben valamint megnéztük Avezzano és Celano látnivalóit is. Az olasz fél a diákok szálláshelyét is megmutatta.
Szakmai látogatásunk teljesen elérte célját. Az ott szerzett tapasztalatok megerősítettek abban, hogy érdemes minél több diákot, kollégát bevonni az Erasmus pályázatok megvalósításába. A program lehetőséget nyújt a szakma illetve egy idegen nyelv jobb megtanulására.

Ebben a tanévben és az elkövetkezendő tanévekben is további mobilitások megvalósítását tervezzük.
Nagykanizsa, 2022. 11. 05.